Turismo y desarrollo vitivinícola en espacios de montaña con “alta densidad patrimonial”
- Eugenio Baraja Rodríguez 3
- Daniel Herrero Luque 1
- Marta Martínez Arnáiz 1
- Juan Ignacio Plaza Gutiérrez 2
-
1
Universidad de Burgos
info
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2
Universidad de Salamanca
info
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3
Universidad de Valladolid
info
ISSN: 1139-7861
Year of publication: 2019
Issue: 43
Pages: 97-122
Type: Article
More publications in: Cuadernos de turismo
Abstract
The promotion of wine tourism is becoming an increasingly frequent strategy in the Douro wine regions. They have consolidated their productivity around quality wines and now highlight the heritage elements of landscapes linked to production. However, at the same time, in the least transformed areas with fragile environments but a high concentration of heritage assets -that position them as tourist destinations-, this wine sector is acting as a stimulus in the revival and competitive conservation of vineyards, more and more valued and recognised in the landscape as a tourism generator. To illustrate this process, this paper analyses the dynamics of vineyards cultivated in environments with a high density of heri-tage elements such as the Sierra de Salamanca (Spain).
Funding information
Este artículo se inscribe en el Proyecto de Investigación I+D CSO2016-79756-P (AEI/FEDER, UE). Ministerio de Economía, Industria y Competitividad, Programa Estatal de Fomento de la Investigación Científica y Técnica de Excelencia, Subprograma Estatal de Generación de Conocimiento, convocatoria 2016Funders
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Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital, Gobierno de España
Spain
- CSO2016-79756-P
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