Research unit
UNIDAD DE INVESTIGACIÓN CONSOLIDADA 271- Microbiología
Publications (25) Publications in which a researcher has participated
2020
-
Activity of human serum antibodies in an influenza virus hemagglutinin stalk-based ADCC reporter assay correlates with activity in a CD107a degranulation assay
Vaccine, Vol. 38, Núm. 8, pp. 1953-1961
-
Antimicrobial resistance of coagulase-positive staphylococcus isolates recovered in a veterinary university hospital
Antibiotics, Vol. 9, Núm. 11, pp. 1-12
-
Aplicación de la secuenciación masiva y la bioinformática al diagnóstico microbiológico clínico
Revista Argentina de microbiologia, Vol. 52, Núm. 2, pp. 150-161
-
Are animals a neglected transmission route of SARS-CoV-2?
Pathogens
-
Complementarity of Selective Culture and qPCR for Colistin Resistance Screening in Fresh and Frozen Pig Cecum Samples
Frontiers in Microbiology, Vol. 11
-
Dietary supplementation with fermented defatted “alperujo” induces modifications of the intestinal mucosa and cecal microbiota of broiler chickens
Poultry Science, Vol. 99, Núm. 11, pp. 5308-5315
-
Dietary supplementation with sugar beet fructooligosaccharides and garlic residues promotes growth of beneficial bacteria and increases weight gain in neonatal lambs
Biomolecules, Vol. 10, Núm. 8, pp. 1-16
-
Ejemplos de riesgo emergentes en una sociedad cambiante
Revista de nutrición práctica, Año 24, pp. 37-37
-
Executive summary: Consensus document of the diagnosis, management and prevention of infection with the hepatitis E virus: Study Group for Viral Hepatitis (GEHEP) of the Spanish Society of Infectious Diseases and Clinical Microbiology (SEIMC)
Enfermedades Infecciosas y Microbiologia Clinica, Vol. 38, Núm. 1, pp. 28-32
-
Hepatitis e virus in manure and its removal by Psychrophilic anaerobic biodigestion in intensive production farms, Santa Catarina, Brazil, 2018–2019
Microorganisms, Vol. 8, Núm. 12, pp. 1-7
-
High-throughput sequencing and food microbiology
Advances in Food and Nutrition Research (Academic Press Inc.), pp. 275-300
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre el tamaño de muestra de aves de corral o lagomorfos, que se puede considerar representativa para su inspección post mortem en el matadero
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 32, pp. 59-83
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la aplicación en España del sistema Nutri-Score de información sobre la calidad nutricional de los alimentos
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 31, pp. 77-96
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la idoneidad de los requisitos adicionales de higiene aplicables a la leche cruda destinada a la venta directa al consumidor final
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 31, pp. 11-31
-
Involvement of hpap2 and dgka genes in colistin resistance mediated by mcr determinants
Antibiotics, Vol. 9, Núm. 9, pp. 1-15
-
Liver transudate, a potential alternative to detect anti-hepatitis E virus antibodies in pigs and wild boars (Sus scrofa)
Microorganisms, Vol. 8, Núm. 3
-
Molecular Detection of Viruses in Foods: From PCR to High-Throughput Sequencing and Beyond
Comprehensive Foodomics (Elsevier), pp. 117-122
-
Nutritional, Energy and Sanitary Aspects of Swine Manure and Carcass Co-digestion
Frontiers in Bioengineering and Biotechnology, Vol. 8
-
Occurrence of Hepatitis E Virus in Pigs and Pork Cuts and Organs at the Time of Slaughter, Spain, 2017
Frontiers in Microbiology, Vol. 10
-
Pre-existing Hemagglutinin Stalk Antibodies Correlate with Protection of Lower Respiratory Symptoms in Flu-Infected Transplant Patients
Cell Reports Medicine, Vol. 1, Núm. 8