Mejora de la seguridad alimentaria en productos cárnicos listos para el consumo mediante la aplicación combinada de tecnologías de conservación emergentes

  1. Marcos Muntal, Begonya
unter der Leitung von:
  1. María Teresa Aymerich Calvet Doktorvater/Doktormutter
  2. Josep Maria Monfort Bolívar Doktorvater/Doktormutter
  3. Margarita Garriga Doktorvater/Doktormutter

Universität der Verteidigung: Universitat de Girona

Fecha de defensa: 10 von September von 2007

Gericht:
  1. Mercedes Maqueda Abreu Präsident/in
  2. Dolors Parés Oliva Sekretär/in
  3. Jordi Rovira Carballido Vocal
  4. Margarita Medina Fernández-Regatillo Vocal
  5. Cristina Nerín de la Puerta Vocal

Art: Dissertation

Teseo: 139028 DIALNET lock_openTDX editor

Zusammenfassung

La demanda creixent de productes mínimament processats i llestos per al consum planteja un important repte per a la seguretat alimentaria i ha conduit al desenvolupament de tractaments suaus que permetin inhibir el creixement microbià conservant la qualitat dels aliments. Els treballs recollits a la present tesi van plantejar diverses estratègies consistents en la combinació dobstacles al creixement microbià per a millorar la seguretat de productes carnis llestos per al consum. Amb lobjectiu de millorar la seguretat dels embotits poc àcids, es va valorar laplicació del tractament per alta pressió hidrostàtica (APH) i laddició de cultius iniciadors en embotits poc àcids. Per altra banda, per a reduir el risc de L. monocytogenes durant la conservació del pernil cuit llescat, es va avaluar lefecte combinat de laddició dantimicrobians naturals (lactatat-diacetat i enterocines), afegits directament o a través de lenvasament antimicrobià, i el tractament per alta pressió hidrostàtica.