Mejora de la seguridad alimentaria en productos cárnicos listos para el consumo mediante la aplicación combinada de tecnologías de conservación emergentes

  1. Marcos Muntal, Begonya
Zuzendaria:
  1. María Teresa Aymerich Calvet Zuzendaria
  2. Josep Maria Monfort Bolívar Zuzendaria
  3. Margarita Garriga Zuzendaria

Defentsa unibertsitatea: Universitat de Girona

Fecha de defensa: 2007(e)ko iraila-(a)k 10

Epaimahaia:
  1. Mercedes Maqueda Abreu Presidentea
  2. Dolors Parés Oliva Idazkaria
  3. Jordi Rovira Carballido Kidea
  4. Margarita Medina Fernández-Regatillo Kidea
  5. Cristina Nerín de la Puerta Kidea

Mota: Tesia

Teseo: 139028 DIALNET lock_openTDX editor

Laburpena

La demanda creixent de productes mínimament processats i llestos per al consum planteja un important repte per a la seguretat alimentaria i ha conduit al desenvolupament de tractaments suaus que permetin inhibir el creixement microbià conservant la qualitat dels aliments. Els treballs recollits a la present tesi van plantejar diverses estratègies consistents en la combinació dobstacles al creixement microbià per a millorar la seguretat de productes carnis llestos per al consum. Amb lobjectiu de millorar la seguretat dels embotits poc àcids, es va valorar laplicació del tractament per alta pressió hidrostàtica (APH) i laddició de cultius iniciadors en embotits poc àcids. Per altra banda, per a reduir el risc de L. monocytogenes durant la conservació del pernil cuit llescat, es va avaluar lefecte combinat de laddició dantimicrobians naturals (lactatat-diacetat i enterocines), afegits directament o a través de lenvasament antimicrobià, i el tractament per alta pressió hidrostàtica.