SILVIA MARIA
PEREZ MAGARIÑO
Investigadora en el període 2015-2015
Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León
León, EspañaPublicacions en col·laboració amb investigadors/es de Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León (49)
2016
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Effect of the winemaking technology on the phenolic compounds, foam parameters in sparkling wines from Tempranillo
Macrowine 2016 Abstracts
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Foam characteristics of white, rosé and red sparkling wines elaborated by the champenoise method
Macrowine 2016 Abstracts
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Study of the content of amino acids and biogenic amines in sparkling red wines
Macrowine 2016 Abstracts
2015
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A comparative study of the volatile content of Mencía wines obtained using different pre-fermentative maceration techniques
LWT - Food Science and Technology, Vol. 64, Núm. 1, pp. 32-41
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By-product of Lavandula latifolia essential oil distillation as source of antioxidants
Journal of Food and Drug Analysis, Vol. 23, Núm. 2, pp. 225-233
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Changes of volatile compounds during the ageing on lees of red sparkling wines elaborated by the champenoise method
9th In Vino Analytica Scientia Symposium (IVAS 2015). Analytical Chemistry for Wine, Brandy and Spirits. Mezzocorona (In) Italy 14-17 July 2015
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Comparative study of red grape must nanofiltration: Laboratory and pilot plant scales
Food and Bioproducts Processing, Vol. 94, pp. 610-620
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Efecto del grado de madurez de la uva y técnicas enológicas en la composición volátil de vinos tintos espumosos
Enología 2015: innovación vitivinícola. Gienol 2015. Grupos de investigación enológica
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Effect of grape maturity on the carbohydrate composition of red sparkling wines
OENO 2015 Proceedings of the 10th International Symposium of Enology. Burdeos, 19 de junio al 1 de julio de 2015.
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Elaboración de vinos espumosos de calidad a partir de variedades tintas. Efecto de diferentes técnicas vitivinícolas en la composición polifenólica
Enología 2.015: innovación vitivinícola
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Relación entre la composición polifenólica de los vinos espumosos y la formación de la espuma
Congreso Latinoamericano Ingeniería y Ciencias Aplicadas. 15, 16 y 17 de abril de 2015. Rafael - Mendoza - Argentina
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Role of major wine constituents in the foam sensory properties of sparkling wines made from red grapes
9th In Vino Analytica Scientia Symposium (IVAS 2015). Analytical Chemistry for Wine, Brandy and Spirits. Mezzocorona (In) Italy 14-17 July 2015
2014
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Influence of polysaccharide commercial product addition on volatile composition of white sparkling wines
XI Carbohydrate Symposium
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Relationship between foaming properties and chemical composition of sparkling wines
Wine Active Compounds 2014. Proceedings of the Third Edicion of the Internacional Conference Series on Wine Active Compunds. WAC 2014, Bourgogne, March 26, 27, 28, 2014
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Study of the effect of vintage, maturity degree, and irrigation on the amino acid and biogenic amine content of a white wine from the Verdejo variety
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 94, Núm. 10, pp. 2073-2082
2013
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Caracterización de compuestos volátiles y perfil aromático de vinos tintos elaborados con variedades minoritarias de La Rioja
Nuevas perspectivas en investigación vitivinícola. XII Congreso de los Grupos de Investigación Enológica (GIENOL 2013)
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Caracterización de la composición volátil de vinos espumosos naturales elaborados con variedades de uva autóctonas de Castilla y León: influencia del tiempo de crianza sobre lías
Nuevas perspectivas en investigacion vitivinícola. Gienol 2013
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Efecto del tiempo de envejecimiento en botella en presencia y en ausencia de lías en la composición fenólica de vinos espumosos naturales
Nuevas perspectivas en investiación vitivinícola. Gienol 2013
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Glycosyl residue composition and polysaccharide families in natural Spanish sparkling wines: the role of grape variety and time of aging in presence and absence of yeast lees
8th In Vino Analytica Scientia Symposium (IVAS 2013). Analytical Chemistry for Wine, Brandy and Spirits. Reims del 2 al 5 de julio de 2013
2012
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Comparative study of the use of maceration enzymes and cold pre-fermentative maceration on phenolic and anthocyanic composition and colour of a Mencía red wine
LWT - Food Science and Technology, Vol. 48, Núm. 1, pp. 1-8