Unidad de Investigación
UNIDAD DE INVESTIGACIÓN CONSOLIDADA 271- Microbiología
Vigent des de 2018
Publicacions (22) Publicacions en què ha participat algun/a investigador/a
2021
-
Application of essential oils as antimicrobial agents against spoilage and pathogenic microorganisms in meat products
International Journal of Food Microbiology, Vol. 337
-
Bioactive compounds from mangrove endophytic fungus and their uses for microorganism control
Journal of Fungi, Vol. 7, Núm. 6
-
Broad Spectrum Algae Compounds Against Viruses
Frontiers in Microbiology, Vol. 12
-
Colistin selection of the mcr-1 gene in broiler chicken intestinal microbiota
Antibiotics, Vol. 10, Núm. 6
-
Detection of enteric viruses and core microbiome analysis in artisanal colonial salami-type dry-fermented sausages from santa catarina, brazil
Foods, Vol. 10, Núm. 8
-
Evaluation of PCR assays for Campylobacter fetus detection and discrimination between C. fetus subspecies in bovine preputial wash samples
Theriogenology, Vol. 172, pp. 300-306
-
First report of an extensively drug-resistant ST23 klebsiella pneumoniae of capsular serotype K1 co-producing CTX-M-15, OXA-48 and ArmA in Spain
Antibiotics, Vol. 10, Núm. 2, pp. 1-12
-
GISAID: INICIATIVA INTERNACIONAL PARA COMPARTIR DATOS GENÓMICOS DEL VIRUS DE LA GRIPE Y DEL SARS-CoV-2
Revista Espanola de Salud Publica, Vol. 95
-
In vitro antimicrobial susceptibilities of francisella tularensis subsp. Holarctica isolates from tularemia outbreaks that occurred from the end of the 20th century to the 2020s in Spain
Antibiotics, Vol. 10, Núm. 8
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre el riesgo asociado al uso de tableros de fibras de madera de densidad media (MDF) como material en contacto con frutas y hortalizas frescas o refrigeradas, sin pelar ni cortar
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 33, pp. 211-242
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la seguridad alimentaria de alimentos secados al aire libre que se producen de acuerdo a métodos tradicionales de producción y que requieren una adaptación de los requisitos de higiene que deben cumplir
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 34, pp. 71-88
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la valoración del aceite de oliva por sus características nutricionales en el sistema de etiquetado Nutri-Score
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 33, pp. 243-266
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre las combinaciones tiempo-temperatura necesarias para el cocinado seguro de los alimentos y las temperaturas adecuadas para el mantenimiento en caliente y recalentamiento de las comidas preparadas
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 33, pp. 113-150
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre los casos en los que procede realizar procedimientos adicionales a la inspección post mortem de rutina en matadero
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 33, pp. 53-74
-
New sequence type st3449 in multidrug-resistant pseudomonas aeruginosa isolates from a cystic fibrosis patient
Antibiotics, Vol. 10, Núm. 5
-
Recommendations for the introduction of metagenomic high-throughput sequencing in clinical virology, part I: Wet lab procedure
Journal of Clinical Virology, Vol. 134
-
Recommendations for the introduction of metagenomic next-generation sequencing in clinical virology, part II: bioinformatic analysis and reporting
Journal of Clinical Virology, Vol. 138
-
Salmonella enterica serovar enteritidis control in poultry litter mediated by lytic bacteriophage isolated from swine manure
International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 18, Núm. 16
-
The plasmid-mediated kluyvera-like arnBCADTEF operon confers colistin (hetero)resistance to escherichia coli
Antimicrobial Agents and Chemotherapy, Vol. 65, Núm. 5
-
The presence of SARS-CoV-2 RNA in human sewage in Santa Catarina, Brazil, November 2019
Science of the Total Environment, Vol. 778