SILVIA MARIA
PEREZ MAGARIÑO
Investigadora en el periodo 2000-2015
Publicaciones (130) Publicaciones de SILVIA MARIA PEREZ MAGARIÑO
2024
2016
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Caracterización intraparcelaria agronómica, de maduración y del vino de unidades diferenciadas de manejo en la D.O. Ribera del Duero
II Jornadas del Grupo de Viticultura: comunicaciones técnicas : Madrid, 3-4 de noviembre de 2016
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Composición volátil de vinos espumosos naturales elaborados con variedades de uva autóctonas españolas y su evolución durante la crianza sobre lías
Enoviticultura, Núm. 38, pp. 4-15
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Effect of the winemaking technology on the phenolic compounds, foam parameters in sparkling wines from Tempranillo
Macrowine 2016 Abstracts
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Evaluación de las características espumantes sensoriales e instrumentales de vinos espumosos naturales elaborados con variedades de uva autóctonas españolas
Enoviticultura, Núm. 40, pp. 16-27
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Foam characteristics of white, rosé and red sparkling wines elaborated by the champenoise method
Macrowine 2016 Abstracts
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Influence of Grape Maturity on Complex Carbohydrate Composition of Red Sparkling Wines
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 64, Núm. 24, pp. 5020-5030
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Study of the content of amino acids and biogenic amines in sparkling red wines
Macrowine 2016 Abstracts
2015
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A comparative study of the volatile content of Mencía wines obtained using different pre-fermentative maceration techniques
LWT - Food Science and Technology, Vol. 64, Núm. 1, pp. 32-41
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By-product of Lavandula latifolia essential oil distillation as source of antioxidants
Journal of Food and Drug Analysis, Vol. 23, Núm. 2, pp. 225-233
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Changes of volatile compounds during the ageing on lees of red sparkling wines elaborated by the champenoise method
9th In Vino Analytica Scientia Symposium (IVAS 2015). Analytical Chemistry for Wine, Brandy and Spirits. Mezzocorona (In) Italy 14-17 July 2015
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Comparative study of red grape must nanofiltration: Laboratory and pilot plant scales
Food and Bioproducts Processing, Vol. 94, pp. 610-620
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Efecto del grado de madurez de la uva y técnicas enológicas en la composición volátil de vinos tintos espumosos
Enología 2015: innovación vitivinícola. Gienol 2015. Grupos de investigación enológica
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Efecto del grado de madurez de la uva y técnicas enológicas en la composición volátil de vinos tintos espumosos
Enología 2.015: innovación vitivinícola
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Effect of grape maturity on the carbohydrate composition of red sparkling wines
OENO 2015 Proceedings of the 10th International Symposium of Enology. Burdeos, 19 de junio al 1 de julio de 2015.
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Elaboración de vinos espumosos de calidad a partir de variedades tintas. Efecto de diferentes técnicas vitivinícolas en la composición polifenólica
Enología 2.015: innovación vitivinícola
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Grape variety, aging on lees and aging in bottle after disgorging. Influence on volatile composition and foamability of sparkling wines
LWT - Food Science and Technology, Vol. 61, Núm. 1, pp. 47-55
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Relación entre la composición polifenólica de los vinos espumosos y la formación de la espuma
Congreso Latinoamericano Ingeniería y Ciencias Aplicadas. 15, 16 y 17 de abril de 2015. Rafael - Mendoza - Argentina
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Role of major wine constituents in the foam properties of white and rosé sparkling wines
Food Chemistry, Vol. 174, pp. 330-338
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Role of major wine constituents in the foam sensory properties of sparkling wines made from red grapes
9th In Vino Analytica Scientia Symposium (IVAS 2015). Analytical Chemistry for Wine, Brandy and Spirits. Mezzocorona (In) Italy 14-17 July 2015