Unidad de Investigación
UNIDAD DE INVESTIGACIÓN CONSOLIDADA 271- Microbiología
Publicaciones (28) Publicaciones en las que ha participado algún/a investigador/a
2021
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Application of essential oils as antimicrobial agents against spoilage and pathogenic microorganisms in meat products
International Journal of Food Microbiology, Vol. 337
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Bioactive compounds from mangrove endophytic fungus and their uses for microorganism control
Journal of Fungi, Vol. 7, Núm. 6
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Biopreservation: Foodborne Virus Contamination and Control in Minimally Processed Food
Sustainable Production Technology in Food (Elsevier), pp. 93-106
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Broad Spectrum Algae Compounds Against Viruses
Frontiers in Microbiology, Vol. 12
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Colistin selection of the mcr-1 gene in broiler chicken intestinal microbiota
Antibiotics, Vol. 10, Núm. 6
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Detection of enteric viruses and core microbiome analysis in artisanal colonial salami-type dry-fermented sausages from santa catarina, brazil
Foods, Vol. 10, Núm. 8
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Editorial: New Advances in Identification and Quantification of Foodborne Pathogens
Frontiers in Microbiology
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Evaluation of PCR assays for Campylobacter fetus detection and discrimination between C. fetus subspecies in bovine preputial wash samples
Theriogenology, Vol. 172, pp. 300-306
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First report of an extensively drug-resistant ST23 klebsiella pneumoniae of capsular serotype K1 co-producing CTX-M-15, OXA-48 and ArmA in Spain
Antibiotics, Vol. 10, Núm. 2, pp. 1-12
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GISAID: INICIATIVA INTERNACIONAL PARA COMPARTIR DATOS GENÓMICOS DEL VIRUS DE LA GRIPE Y DEL SARS-CoV-2
Revista Espanola de Salud Publica, Vol. 95
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In vitro antimicrobial susceptibilities of francisella tularensis subsp. Holarctica isolates from tularemia outbreaks that occurred from the end of the 20th century to the 2020s in Spain
Antibiotics, Vol. 10, Núm. 8
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Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre el riesgo asociado al uso de tableros de fibras de madera de densidad media (MDF) como material en contacto con frutas y hortalizas frescas o refrigeradas, sin pelar ni cortar
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 33, pp. 211-242
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Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la seguridad alimentaria de alimentos secados al aire libre que se producen de acuerdo a métodos tradicionales de producción y que requieren una adaptación de los requisitos de higiene que deben cumplir
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 34, pp. 71-88
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Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la valoración del aceite de oliva por sus características nutricionales en el sistema de etiquetado Nutri-Score
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 33, pp. 243-266
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Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre las combinaciones tiempo-temperatura necesarias para el cocinado seguro de los alimentos y las temperaturas adecuadas para el mantenimiento en caliente y recalentamiento de las comidas preparadas
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 33, pp. 113-150
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Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre los casos en los que procede realizar procedimientos adicionales a la inspección post mortem de rutina en matadero
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 33, pp. 53-74
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Molecular Detection of Viruses in Foods: From PCR to High-Throughput Sequencing and Beyond
Comprehensive Foodomics (Elsevier), pp. 117-122
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New sequence type st3449 in multidrug-resistant pseudomonas aeruginosa isolates from a cystic fibrosis patient
Antibiotics, Vol. 10, Núm. 5
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Next-Day Salmonella spp. Detection Method Based on Real-Time PCR for Foods
Methods in Molecular Biology (Humana Press Inc.), pp. 1-6
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Perspectives of biological bacteriophage-based tools for wastewater systems monitoring and sanitary control
The Future of Effluent Treatment Plants: Biological Treatment Systems (Elsevier), pp. 33-50