SILVIA MARIA
PEREZ MAGARIÑO
Researcher in the period 2000-2015
MARIA LUISA
GONZALEZ SAN JOSE
Catedrático de Universidad
Publications by the researcher in collaboration with MARIA LUISA GONZALEZ SAN JOSE (62)
2024
2015
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A comparative study of the volatile content of Mencía wines obtained using different pre-fermentative maceration techniques
LWT - Food Science and Technology, Vol. 64, Núm. 1, pp. 32-41
2012
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Comparative study of the use of maceration enzymes and cold pre-fermentative maceration on phenolic and anthocyanic composition and colour of a Mencía red wine
LWT - Food Science and Technology, Vol. 48, Núm. 1, pp. 1-8
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Impact of must sugar reduction by membrane applications on volatile composition of Verdejo wines
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 60, Núm. 28, pp. 7050-7063
2011
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Estudio comparativo del uso de cámaras frigoríficas y la adición de hielo seco en la maceración pre-fermentativa de vinos tintos y su efecto en la composición fenólica y el color
Enoviticultura, Núm. 11, pp. 26-37
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Incidencia de las características de los consumidores y de sus hábitos de consumo sobre la aceptación de nuevas prácticas enológicas
Los retos actuales de la industria alimentaria (Universidad de Burgos), pp. 171-186
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Sugar reduction in white and red musts with nanofiltration membranes
Desalination and Water Treatment, Vol. 27, Núm. 1-3, pp. 167-174
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Wine consumption habits and consumer preferences between wines aged in barrels or with chips
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 91, Núm. 5, pp. 943-949
2010
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Differences in the phenolic composition and sensory profile between red wines aged in oak barrels and wines aged with oak chips
LWT - Food Science and Technology, Vol. 43, Núm. 10, pp. 1533-1541
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Efecto de la maceración pre-fermentativa en frío en la calidad de un vino tinto
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 418, pp. 76-83
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Efecto de la reducción del contenido de azúcares en los mostos sobre la composición volátil de vinos blancos de la variedad verdejo
Trabajos presentados con motivo del VII Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. Logroño, La Rioja, España, 12, 13, y 14 de mayo de 2010
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Efecto de la temperatura de maceración prefermentativa en la extracción de compuestos
Trabajos presentados con motivo del VII Foro Mundial del Vino: [recurso electrónico]. Logroño, La Rioja, España, 12, 13, y 14 de mayo de 2010
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Sugar reduction in musts with nanofiltration membranes to obtain low alcohol-content wines
Separation and Purification Technology, Vol. 76, Núm. 2, pp. 158-170
2009
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Efecto de distintos tratamientos pre-fermentativos en la composición fenólica y el color de un vino de la variedad Mencía
Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009
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Efecto de las nuevas técnicas de envejecimiento acelerado en la composición química y propiedades sensoriales del vino tinto
Reuniones del Grupo de Trabajo de Experimentación en Viticultura y Enología: 23.ª Reunión. Aragón, 28 y 29 de mayo de 2008
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Effect of micro-oxygenation and wood type on the phenolic composition and color of an aged red wine
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 57, Núm. 24, pp. 11498-11509
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The influence of oak wood chips, micro-oxygenation treatment, and grape variety on colour, and anthocyanin and phenolic composition of red wines
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 22, Núm. 3, pp. 204-211
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Técnicas de maceración pre-fermentativa y perfil aromático de vinos tintos
Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009
2008
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Antioxidant profile of red-single variety wines microoxygenated before malolactic fermentation
Food Chemistry, Vol. 111, Núm. 4, pp. 1004-1011
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Changes in the volatile composition of red wines during aging in oak barrels due to microoxygenation treatment applied before malolactic fermentation
European Food Research and Technology, Vol. 226, Núm. 6, pp. 1485-1493